Kahvipussikassi – kurssi

 

Järjestimme Kahvipussikassi – kurssin Maamiesseurantalo Sampaalassa 29.4.2006. Ennen kuin niin pitkälle päästiin, jokaisen oli kotona pitänyt tehdä valmistavia toimenpiteitä.

 

Keskikokoiseen punottavaan kassiin menee 25 kahvipussia. Pussit olimme varovasti avanneet saumoista, pyyhkineet puhtaiksi ja leikanneet kolmeen osaan. Sen jälkeen siksakkasimme osat yhtenäiseksi suikaleeksi.

 

Pienenä välihuomautuksena sanomme, että tähän asti kaikki sujui helposti ja nopeasti. Sitten alkoi osuus, jonka jälkeen olimme valmiita sanomaan, että taitaa olla meidän jokaisen ensimmäinen ja viimeinen kassi. Hankaluuden aiheutti kolmesta osasta muodostuneiden suikaleiden pitkittäinen yhteenompelu niin, että valmis punottava suikale oli n. 3 cm leveä ja suora, eikä kiero.

 

Näiden suikaleiden, pyykkipoikien, teipin, saksien, mittanauhojen ja ompelukoneiden kanssa aloitimme kurssimme lauantaiaamuna Sampaalassa. Ei se punominenkaan ihan helppoa ollut, sillä suikaleet olivat liukkaita ja itsepäisiä, joten teippi ja pyykkipojat olivat kysyttyä tavaraa.

 

Kudesuikaleet ompelimme renkaiksi, jotka pujotimme loimisuikaleisiin. Johan löytyi jo mukavakin työvaihe, mutta päättäminen kysyikin jo pitempää ”pinnaa”. Yläreunaan ompelimme lopuksi suoraompeleen, jotta suikaleet pysyvät paikoillaan.

 

Sangat vahvistimme pakkausnauhalla, jotka pujotimme kassiemme punosten väliin pohjaan asti. Ne ompelimme käsin tai niittaamalla kiinni.

 

Sitten kassit olivat valmiita ihailtaviksi ja kyllä niitä vaan kelpasikin kehua. Kova uurastuksemme oli tuottanut todella mukavan näköisiä ja tukevia kasseja käyttöömme.

 

Kiitokset opettajallemme Siljalle!

 

 

Sammatin Maatalousnaiset